Vintage kakaové muffiny s bielou čokoládou a makovou plnkou

Tieto ultra rýchle ultimátne muffiny sú presne to, čo chcete po úmornom dni, keď vám všetko padá z rúk, keď vám 2 x ujde autobus pred nosom, na čo vám následne ďalší na prechode nedá prednosť. Ale keď vám na druhej strane urobí radosť náhodou dostaný French Press od milej kolegyne a vy tak tento svet úplne nezavrhnete a máte chuť urobiť si niečo naozaj rýchle, dobré a hlavne čokoládové, skúste tieto muffiny.





Ingrediencie na 12 kusov presne, ani o chlp viac, ani o chlp menej

3/4 hrnčeka hladkej múky
5 lyžíc holandského kakaa
150 g práškového cukru
120 g zmäknutého masla
2 lyžičky kyslej smotany
2 lyžice makovej plnky (uvarený mak s cukrom v mlieku) - nemusí byť, ja však zbožňujem mak a je tak málo miest kam ho môžete vopchať, okrem sladkého pečiva.
50 g bielej čokolády
150 ml mlieka
1/2 prášku do pečiva
1 vajíčko
3 kvapky z extraktu vanilka bourbon Madagaskar



Postup je nasledovný. 
1 Zmäknuté maslo si vymiešame s cukrom, vajíčkom, makovou plnkou, kyslou smotanou a mliekom v miske zvlášť. Všetko by malo mať izbovú teplotu. 
2 V druhej miske si zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a bielu čokoládu a vanilkový extrakt.
3 K suchej zmesi prilejeme mokrú a zľahka metličkou premiešame. Naozaj veľmi delikátne, pretože akonáhle cesto príliš vymixujeme, muffiny nám nenarastú a je to svätá pravda! Koľkokrát som ich v rúre očami hypnotizovala, aby narástli.
4 Hurá zmes je hotová a môžeme plniť košíčky. Ja mám 12 ks silikónových formičiek (sú super, nemusia sa vymazávať) a cesta vyšlo na milimeter presne na 12 muffinov. Odporúčam plniť naberačkou na zmrzlinu alebo ryžu, je to na nezaplatenie! Plníme do trištvrtiny. 
5 Šup s nimi do vyhriatej rúry na 20 minút na 175 Celziusov. 























A fajront.

Vytuningovaná verzia s jahodami a jahodovým džemom. Mňam!





Komentáre

Obľúbené príspevky