Halloweenske bosorkine prsty

Tieto strašidelné čarodejnícke prsty sú pripravené z jednoduchého lineckého cesta. Príprava samotných prstov je už trošku zdĺhavejšia - dosť sa našuľkáte, ale výsledok stojí naozaj za to. Po upečení sú chrumkavé, keď ich ale necháte deň odstáť, zmäknú. Takisto zmäknú aj keď ich vložíte do misky s džemom, ktorý bude vyzerať ako krv. Pre niekoho možno trochu nechutné alebo strašné, ale o to predsa na Halloween ide!



Čo budeme potrebovať

Cesto:
1 zmäknuté maslo
2 hrnčeky hladkej múky (múky dajte radšej menej a prípadne prisypte)
1 a pol hrnčeka práškového cukru
štipka soli
1 vanilkový cukor
zrniečka z pravého vanilkového struku (určite nepoužívajte vanilkovú arómu, je umelá a dá sa povedať, že hnusná a v koláčikoch je to cítiť)
1 a pol lyžičky prášku do pečiva
trošku limetkovej kôry (voliteľné)
1 vajíčko

Na ozdobu:
červený džem (napríklad šípkový)
celé lúpané mandle
nôž




















Postup

1 Zmäknuté maslo si vymiešame spolu s vanilkou a limetkovou kôrou mixérom, pridáme vajíčko a znovu premiešame. 
2 V druhej mise si zmiešame suché ingrediencie (múku, cukor, kypriaci prášok, soľ). 
3 Obe zmesi spojíme a vymiešame cesto. Z cestom by sa malo pracovať dobre, malo by byť maslovejšie, aby sa nerozpadávalo.
4 Hotové cesto šupneme stuhnúť do chladničky. Aspoň na hodinku, ale môže byť odležané aj cez noc.
5 Z cesta tvarujeme tenké šúľance, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri pečení prsty podrastú, nerbote ich preto príliš hrubé - boli by veľmi široké a nevyzerali by tak realisticky. 
6 Keď máme všetky prsty naukladané, na vrch vložíme mandľu, trošku zatlačíme a nožom urobíme štruktúru prstov - rôzne husto narezané čiary.
7 Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 10 - 12 minút. Dávame pozor, aby nám prsty neprihoreli, keďže ide o drobné pečivo. 

8 Po upečení môžeme zlúpnuť mandľu a dať pod ňu červený džem alebo vložiť prsty do misky s džemom a trošku ich pofŕkať. 



Tipy na strašidelné servírovanie a výzdobu. Vpravo mozgové zombie red velvet cupcakes inšpirované Pinterestom.




P. S. Nezabudnite si pustiť aj tematickú hudbu - napríklad záhrobných Misfits, ešte záhrobnejších Nekromantix a najzáhrobnejších Dead Elvis či Creepshow. Alebo si pustiť nejaký zo starých klasických hororov a filmov. Odporúčam Halloweentento béčkový skvostSimpsonovskú klasiku alebo milovaného Draculu či niečo od Tima Burtona.








Komentáre

Obľúbené príspevky