Strúhaný tvarohový koláč

Tento koláčik je ideálne si upiecť deň vopred. Na druhý deň je totižto oveľa lepší. Tvaroh pustí šťavu a je vláčnejší. Táto dávka je na menší plech. Kto má rád naozaj veľa plnky, môže dať pokojne aj tri tvarohy. Inak je to úplne jednoduchý recept a koláč je skvelý ku káve. Nie je ani príliš presladený, no ak niekto ľúbi naozaj sladké dezerty, nech pridá do plnky viac cukru.



Ingrediencie:

Cesto:
260 hladkej múky
120 g kryštálového cukru
1/2 balíčka prášku do pečiva
1 lyžička jedlej sódy
1 žĺtok
150 g zmäknutého masla
3 - 4 lyžice holandského kakaa
2 lyžice mlieka

Plnka:
2 x 250 g hrudkového polotučného tvarohu
1 vanilkový cukor
2 lyžice práškového vanilkového pudingu
2 lyžice škrobu na pečenie
2 celé vajíčka
sneh z jedného bielka
80 g cukru
citrónová kôra


Postup:

1. Ako prvé si pripravíme cesto. Zmiešame si všetky ingrediencie a vytvarujeme hladké cesto. Ak by sa nám príliš sypalo, pridáme po lyžičkách mlieko.

2. Hotové cesto zabalíme do fólie alebo prikryjeme a uložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu.

3. Pripravíme si plnku. Tvarohy, cukry, prášky a vajíčka vymiešame. Vyšľaháme si pevný sneh z bielka. Pridáme citrónovú kôru podľa chuti a opatrne vmiešame aj sneh.

4. Plech si vyložíme papierom na pečenie a nastrúhame naň väčšiu polovicu cesta.

5. Na takto nastrúhané cesto dáme tvarohovú plnku a navrch dostrúhame zvyšok cesta.

6. Pečieme vo vopred vyhriatej teplovzdušnej rúre na 185 stupňov približne 35 minút.









Komentáre

Obľúbené príspevky