Čerešňová bublanina s čučoriedkami

Máme tu sezónu májových čerešní a tento rýchly, jednoduchý a nadýchaný koláčik je pre toto ovocie to pravé. 
Do bublaniny môžete dať akékoľvek sezónne ovocie - mne sa pri názve tohto koláča vždy vybaví leto - čerešne, jahody, bobuľovité ovocie, ale aj rebarbora, posyp z práškového cukru a sedenie u starkej na záhrade.
Táto dávka cesta je na veľký plech.




Ingrediencie:
350 g cukru
3 vajcia
2 dcl oleja
3 dcl mlieka
pol kila polohrubej múky
1 lyžička sódy bikarbóny
1 prášok do pečiva

Ovocie: sezónne, ja som použila májové čerešne - vykôstkované a čučoriedky.



Postup:

1. Vajcia, cukor, olej a mlieko si vymiešame. Môžeme mixérom alebo metličkou.

2. Pridáme múku, do ktorej nasypeme kypriaci prášok a sódu. Znovu vymiešame.

3. Plech si vymažeme olejom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a poukladáme nahusto ovocie.

4. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 185 stupňov asi 25 minút. Ak by bublanina veľmi hnedla, teplotu si trošku znížime a špáradlom vyskúšame pichnúť do stredu, či je už upečená.

5. Podávame hneď teplú, alebo po vychladnutí posypanú práškovým cukrom. 






Komentáre

Obľúbené príspevky