Fazuľový brownies-blondies

Aj vy tak milujete sladké ako ja? Ale strážite si líniu alebo sa nechcete stále napchávať cukrom a múkou?
Ak ste na všetky otázky odpovedali áno, čítajte ďalej.
Ak nie, čítajte tiež.
Tento recept je totiž naozaj úžasný. A úžasný je preto, pretože je z fazúľ! To na ňom ale nie je vôbec poznať. Už dávnejšie som skúšala brownies z fazúľ a bol naozaj výborný. Tentoraz som sa ale inšpirovala u fitnessky Katty.  

Skombinovala som recept na fazuľový brownies a blondies a vznikol tento skvelý a bielkovinami nabitý koláčik, ktorý vyzerá a chutí ako zebrová bábovka a nemusíte sa hanbiť ponúknuť ním kamarátov, kolegov, frajerov či svokrovcov. Fazule neodhalí naozaj nikto. Je to proste totálna pecka. A výborne chutí napríklad s banánom.
#nosugar #noflour


Čo budeme potrebovať

Cesto na brownies:

100 g tmavých fazuľ (z konzervy, použila som fazule v sladko-slanom náleve)
10 g holandského kakaa
10 g vanilkového proteínu 
1 a 1/2 lyžice medu
1 lyžička perníkového korenia alebo škorice
1 celé vajíčko
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
štipka soli

Cesto na blondies:

100 g bielych fazúľ (v náleve, môžu byť aj maslové)
10 g vanilkového proteínu
1 a 1/2 lyžice medu 
1 lyžička mletej škorice
1 celé vajíčko
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
štipka soli

Postup:

1 Tmavé fazule si zlejeme z nálevu, prepláchneme a poriadne rozmixujeme.
2 K zmesi pridáme ostatné ingrediencie okrem prášku do pečiva, znovu premixujeme.
3 Do hotového cesta zamiešame prášok do pečiva.

4 To isté urobíme aj s bielymi fazuľami, v miske zvlášť.
5 Keď máme tmavé aj bledé cesto hotové, postupne ho na striedačku lejeme do formičky na biskupský chlebík alebo bábovku vyloženú papierom na pečenie, aby nám vznikol zebrí vzor. Do cesta alebo navrch môžete pridať aj oriešky.
6 Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 15 minút, kým nie je vrch koláča zlatistý. 



Tipy:
Ak nemáte proteín, môžete pridať o 10 g viac fazúľ a lyžicu kakaa alebo 10 g pomletých ovsených vločiek.

Bledšie cesto je trošku redšie, keďže v ňom nie je kakao. Ak chceme docieliť zebrí vzor, lejeme najprv tmavé cesto a do neho bledé, znovu tmavé a bledé, až kým neminieme obe cestá. 
Brownies a blondies sa dajú, samozrejme, piecť aj samostatne. 



Brownies z tmavého cesta ešte vo vianočnom šate 







Komentáre

Obľúbené príspevky